6e leerjaar

TimIk ben meester Tim van het 6de leerjaar.

Ik speel al jaren volleybal en toneel.

Ik ben een fan van rockmuziek.

In het 6de leerjaar staan drie begrippen voorop: klassfeer, zelfstandigheid en samenwerken.

De leerlingen worden in de klas klaargestoomd voor het middelbaar. Zelfstandig kunnen werken en plannen zijn dus zeer belangrijk. Zelf beslissingen nemen, opdrachten maken, zelf voor hun materiaal zorgen hoort daar dus allemaal bij. Samenwerken is uiteraard een vaardigheid die zeer belangrijk is, zowel op school als op andere plaatsen.

Door groeps- en hoekenwerken probeer ik aan deze vaardigheden te werken. Het 6de werkt ook regelmatig samen met het 5de leerjaar, bijvoorbeeld bij activiteiten rond actua, spreekbeurten, bepaalde thema’s van wereldoriëntatie. Hierdoor kunnen de leerlingen ook aan elkaar iets uitleggen, kortom van elkaar leren.

Een goede klassfeer zorgt er dan weer voor dat alles vlotter verloopt. Af een toe een grapje, een spelletje, een streepje muziek moet zeker kunnen.