Goud voor verkeers- en mobiliteitseducatie

  • 29 november 2020

Persbericht: GOUD VOOR GO! BASISSCHOOL DE PUZZEL 

GO! basisschool De Puzzel werd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school krijgt deze bekroning voor haar inzet op vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie. Er werden dit jaar 1028 verkeersmedailles aan scholen uitgereikt, waarvan slechts 136 gouden.  

 

“We zijn zeer fier en blij dat onze leerlingen leerden hoe zich veilig te gedragen in het verkeer. Met de hulp van de Koning Boudewijnstichting en haar subsidies kochten we fietsen aan waarmee de leerlingen van de derde graad nu op een veilige en duurzame manier naar de zwemles kunnen gaan”, aldus Saskia Van Aerschot, directeur van GO! basisschool De Puzzel. 

 

“Met de medailles willen we scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen. Een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas”, aldus de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. 

 

“We leren de kinderen hoe ze als voetganger en fietser veilig in het verkeer kunnen bewegen. We vergroten hun verkeerskennis en risicoherkenning. Sommige scholen schakelen verkeersouders in. Al deze inspanningen leveren de scholen punten op waarmee ze een verkeersmedaille kunnen verdienen.”  

 

In heel Vlaanderen namen dit jaar 2576 scholen deel aan minstens één initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeer (VSV). Er werden 1028 medailles uitgereikt. “Dat zo’n groot aantal basisscholen deze medaille dit jaar ontvangt, is een bewijs dat zij verkeerseducatie belangrijk vinden.” 

https://www.hln.be/mechelen/de-puzzel-krijgt-goud-voor-verkeers-en-mobiliteitseducatie~ad2aa5df/?fbclid=IwAR0dbKR5a_ZctRR4UXd-CfaDmhxkC6oTD4FSELI2rFRJpet0MaFFz934ZBE