Het derde leerjaar

Juf Astrid

Welkom in het derde leerjaar!

Ik ben juf Astrid en ik vind het fantastisch om samen met de kinderen op ontdekking te gaan. 

In het derde leerjaar bereiden we de getallenlijn uit tot 1000. Ook maken we kennis met echte breuken en leren we al cijferend optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Regelmatig schuiven we stoelen en banken aan de kant voor een meetcircuit en met onze geodriehoek in de hand bestuderen we de eigenschappen van driehoeken en vierhoeken.
Tijdens de lessen taal onderzoeken we de kenmerken van verschillende tekstsoorten en gaan we zelf aan de slag met pen en papier. Begrijp je een woord niet? Geen probleem, in het derde leerjaar leer je de betekenis van een woord opzoeken in de tekst of in een woordenboek. We besteden ook extra aandacht aan de verschillende woordsoorten: werkwoorden, verwijswoorden, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden. 

In het derde leerjaar proberen we ook veel buiten het leslokaal te ontdekken, bv. een leerrijke herfst/lente wandeling in het Vrijbroekpark. Eerst maken we kennis met de schoolomgeving en stippelen we een route uit op de plattegrond. We gaan, met behulp van een kaart, op zoek naar de Spiekpietjes die zich hebben verstopt in de winkels. Vervolgens trekken we er op uit en leren we over het Mechelen van vroeger en nu. Elk jaar genieten we ten volle van een toneelvoorstelling in de Maan.

In de klas is het belangrijk dat we respect hebben voor elkaar, zodat iedereen zich goed voelt. Daarom wordt er in het derde leerjaar veel samengewerkt! Samen gaan we op zoek naar de talenten van elk kind en proberen we deze in de verf te zetten. Als juf vind ik het belangrijk dat elk kind krijgt wat hij/zij nodig heeft om zich ten volle te kunnen ontwikkelen.

Samen maken we er alvast een geweldig jaar van!


In de klas gebruiken we de volgende methodes:
-    Wiskunde: ZoWISo
-    Taal: Zie Zo Taal
-    Spelling: Zie Zo Spelling
-    Schrift: Ik Pen! 
-    Sociale vaardigheden: KIVA
-    WO en MuVo: eigen materialen

Juf Astr id V
Het derde leerjaar
Juf Astrid